Våra smarta laddboxar

Våra samarbetspartners

Vilken laddbox ska jag välja?

Här har vi listat de laddboxar vi tillhandahåller genom våra samarbetspartners. Kontakta oss om du vill diskutera vilken laddbox som är bäst lämpad för era förutsättningar. Till exempel om ni vill ha enkel / dubbeluttag, fristående laddboxar eller laddbalk.

ChargeNode Balk

Klimatsmart aluminiumbalk anpassad för storskalig elbilsladdning

ChargeNode Balk

Klimatsmart aluminiumbalk anpassad för storskalig elbilsladdning

ChargeNodes smarta laddteknik gör att ni slipper synliga laddboxar. Balken har integrerade ladduttag och kan monteras på vägg eller som ett räcke. Kablage göms i balken vilket gör att ni slipper dyra markarbeten och underlättar framtida underhåll. 20 års uppskattad livslängd och smart effektoptimering ger en oslagbar totalkostnad över tid. Laddtekniken erbjuder 16-63A avsäkring eller lastbalansering mot fastighet och kan generera 22 kW per ladduttag.

ChargeNode Pollare

Allt i ett. Laddning, belysning och storskalighet.

ChargeNode Pollare

Allt i ett. Laddning, belysning och storskalighet.

ChargeNodes smarta laddteknik gör att ni slipper synliga laddboxar. Belysningspollaren kan ha upp till 4 st integrerade ladduttag, är en snygg och flexibel lösning för större parkeringar. 20 års uppskattad livslängd och smart effektoptimering ger en oslagbar totalkostnad över tid. Laddtekniken erbjuder 16-63A avsäkring eller lastbalansering mot fastighet och kan generera 22 kW per ladduttag.

Zaptec Pro

Robust finish och självstängande lock

Zaptec Pro

Robust finish och självstängande lock

Zaptec Pro är en smart laddstation med egen lösning för dynamisk växling mellan en- och trefas i laddningen. Detta gör att laddningssystemet utnyttjar den tillgängliga kapaciteten i fastigheten optimalt. Lastbalansering sker även mellan flera enheter i samma system, så att tillgänglig ström automatiskt blir jämnt fördelad mellan de aktiva laddstationerna.

Chargestorm connected 2 - dubbeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Chargestorm connected 2 - dubbeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Med dubbla uttag och intern lastbalansering är Chargestorm Connected 2 ett bra alternativ för dig som behöver ladda två bilar samtidigt. Laddboxen ansluts till internet via ethernet-kabel men kan även levereras med inbyggt 3g/4g-modem.

Charge Amps Halo

Extra schukouttag för t ex dammsugning

Charge Amps Halo

Extra schukouttag för t ex dammsugning

Denna elbilsladdare är inte bara en effektiv kompanjon i elbilsägandet, utan ser även väldigt bra ut. Den monteras enkelt på vägg eller stolpe. Chassiet tillverkas av återvunnen aluminium vilket är ett beständigt och klimatsmart materialval. Bredvid Typ 2 uttaget hittar du även ett extra schukouttag för t ex dammsugning. Halo ger effektiv laddning på upp till 11 kw/h.

Charge Amps Aura

Går att få med stöd för GSM/LTE

Charge Amps Aura

Går att få med stöd för GSM/LTE

Storebror till Halo, som låter dig ladda två bilar samtidigt är Charge Amps Aura. Den monteras enkelt på vägg eller stolpe. Chassiet tillverkas av återvunnen aluminium vilket både är ett beständigt och klimatsmart materialval. Här får du en rad smarta funktioner såsom lastbalansering mellan uttagen, upp till 22 kw/h laddning och styrning via OPIGOS egen smarta molntjänst EVcore.

Defa eRange® Duo

Dubbla uttag för laddning av 2 bilar

Defa eRange® Duo

Dubbla uttag för laddning av 2 bilar

Defa:s laddstation har ett kompakt yttre med ett imponerande inre. Den går att få med en rad olika konfigurationsalternativ såsom fast eller löstagbar kabel, med eller utan MID-godkänd energimätare och dynamisk lastbalansering. Bakom den låsbara frontpanelen av aluminium sitter jordfelsbrytaren, vilken kan användas för att slå av strömmen till laddboxen och sätta stopp för obehörig användning. Laddningseffekten kan justeras mellan de två uttagen.

Alltid på våra laddstationer

Vi på OPIGO har en bred produktportfölj med många olika typer av laddstationer. Vi samarbetar enbart med laddstations-tillverkare som utvecklar EU-godkända smarta laddstationer med hög kvalité och lång livslängd. På så sätt garanterar vi en trygg och säker anläggning med produkter som klarar av dagligt slitage och det svenska klimatet.

Smarta laddstationer – smart hem

Smarta laddstationer är någonting som kommer spela en allt större roll i utvecklingen av våra uppkopplade hem och levnadsvanor. Vi erbjuder laddstationer som bland annat är förberedda med den senaste vehicle-2-grid teknologin (ISO15118) vilket innebär att du till exempel kan nyttja bilens lagrade energi i hushållet när elpriset är som högst och ladda bilen från elnätet när elen är som billigast.

Typ 2-uttag

På samma sätt som att alla vägguttag i ert hem är utformade likadant har elbils-branschen tagit fram ett standardiserat uttag för elbilsladdning. Uttaget kallas Typ 2 och är EU-standard sedan 2014. Alla biltillverkare har anpassat sig efter standarden vilket medför att ni kan ladda alla elbilar och laddhybrider från detta uttag (även Tesla).

Mode 3-laddning

År 2017 beslutade EU att Mode 3 ska vara den standardiserade säkerhetsklassen för elbilsladdning inom Europa. Alla våra laddstationer laddar med mode 3-laddning vilket är den högsta säkerhetsklassen vid växelströmsladdning. Det innebär bland annat att laddstation och elbil kommunicerar med varandra innan laddningen aktiveras för att säkerställa att laddningen kan genomföras på ett säkert sätt.

Laddhastigheter

För elbilsladdning i hemmet eller vid företaget är det absolut vanligast att man installerar laddare med ladd-effekten 3,7 kW, dvs 1-fas 16A. Med 3,7 kW laddar man sin elbil med drygt 2 mil/h vilket räcker gott och väl i de allra flesta fallen eftersom man står parkerad under relativt lång tid.

Har man behov att kunna ladda upp sin elbil snabbare än 2 mil/h är nästa steg en laddbox med 11 kW effekt, dvs 3-fas 16A. Med 11 kW laddar man upp sin elbil med drygt 6 mil/h. Något att ha koll på är om bilen klarar att ta emot den effekten. Majoriteten av alla laddbara bilar klarar nämligen bara av att ta emot 1-fas-laddning.

Ladda Tesla

Att ladda en Tesla fungerar på precis samma sätt som att ladda vilken annan elbil som helst och kan alltså ladda från alla våra laddstationer och laddboxar. En Tesla kan ta emot 3-fas-laddning med det går lika bra att ladda från en laddstation som ”endast” kan leverera 1-fas-laddning.

Varför ska jag använda en laddbox?

De allra flesta elbilar går att ladda i ett vanligt eluttag som du har i hemmet. Elsäkerhetsverket avråder dock från att regelbundet ladda i ett vanligt uttag. Anledningen är att effektuttaget som görs är så pass högt att ledningarna riskerar att skadas vid långvarig användning. En korrekt installerad laddbox råder bot på detta problem, då ledningarna är tjockare och utvecklade för att klara den högre belastningen.

Med en laddbox får du även en högre effekt på laddningen, vilket gör att din elbil blir laddad fortare. Med hjälp av smarta funktioner i laddboxen kan du dessutom styra när på dygnet du vill ladda, vilket kan hjälpa dig att styra elförbrukningen mot den tid på dygnet då elen är som billigast.

Vad ska jag tänka på när jag väljer laddbox och vilken laddbox ska jag ha?

Alla laddboxar som vi på Opigo installerar åt våra kunder håller hög kvalité och är noga utvalda för att passa våra särskilda krav för nordiska väderförhållanden. Det som skiljer är utseendet på laddboxarna, dess funktioner och hur de monteras. Vissa monteras i väggen, andra står på pelare och i vissa fall används även balkar eller pollare.

Laddboxarna varierar lite i pris, men tänk på att de ska hålla under lång tid, varför den månatliga kostnaden över tid ändå blir låg. Funktioner som kan skilja mellan laddboxarna är enkeluttag / dubbeluttag, schukouttag för motorvärmare, maxmimal laddningseffekt och IP-klass.

Vad kostar en laddbox?

Opigo är en oberoende samarbetspartner av helhetslösningar för laddtjänster.
Vi flera olika laddboxar och laddenheter i vårt breda utbud. Vi har tagit fram en investeringskalkylator som ger dig en uppskattning av investeringskostnaden per laddpunkt, inklusive installation och driftsättning.

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!