fbpx

Smart Elbilsladdning

Att installera smarta laddstolpar när man investerar i elbilsladdning är kanske den absolut viktigaste framtidssäkringen man kan göra inom elbilsladdning. Men vad menas egentligen med ”smart elbilsladdning”?

Innehållsförteckning

Uppkopplade laddstolpar

För att kunna få sin elbilsladdning smart krävs att laddstolparna man installerar är uppkopplade mot internet. Uppkopplingen kan göras på flera olika sätta. Det vanligaste är att man ansluter laddstolparna mot ett wifi (router) alternativt sätter in ett SIM-kort i varje laddstolpe och kopplar upp dem direkt mot 4G-nätet.

Möjligheter med uppkopplade laddstolpar

När laddstolparna väl är uppkopplade mot internet öppnas en värld av möjligheter kring er elbilsladdning. Genom att koppla upp era laddstolpar mot en molntjänst kan ni via er dator, surfplatta eller mobil hålla koll på status, nyttjandegrad, förbrukning och mycket mer.

Har du fler frågor om Smart Elbilsladdning?

Vi hjälper dig och reder ut begreppen. Ring eller maila så förklarare vi vad Smart Elbilsladdning handlar om 

Debiteringssystem

Via många molntjänster kan man även ta betalt mot de som nyttjar laddstolparna. Det kan tex vara mot medlemmar i en bostadsrättsförening eller besökare. Molntjänsten registrerar varje användare och fakturerar automatisk varje användare efter hur mycket hen har laddat. På så sätt kan ägaren av laddstolparna få betalt för varje kWh som laddas från laddstolparna.
autocharge-47

Problemfri laddning

Via molntjänsten hålls mjukvaran i laddstolparna uppdaterade med nya funktioner och system som kan laddas in i laddstolpe direkt när de släpps. På så sätt hänger laddstolpen med i utvecklingen av nya smarta system som gör det enklare och smidigare att ladda sin elbil. Genom en bra molntjänst finns det även möjlighet att driftövervaka laddstationerna och på så sätt lösa eventuella problem som kan förekomma innan användaren upptäcker det. Således får man en bra användarupplevelse utan en massa supportärenden.

AutoCharge CLOUD

AutoCharge CLOUD är en smart molntjänst som håller era laddstolpar uppdaterade och framtidssäkrade. AutoCharge CLOUD har även ett inbyggt debiteringssystem som möjliggör administrationsfri debitering av den laddade elen mot era användare. Service och support ingår även vilket gör att elbilsladdningen blir problemfri både för er som anläggningsägare men även för de elbilsägare som vill nyttja era laddstolpar.

cloud-logo-black-white-bg
cloud-logo-black

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Kontakta oss på AutoCharge så hjälper vi ert att ta fram en komplett lösning för laddning av elbilar!

Läs mer:

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!

Autocharge blir Opigo!

Den första januari i år gick AutoCharge Sverige AB och Opigo AB samman. Sammanslagningen innebär att två snabbt växande företag inom elbilsladdning nu tillsammans får en ännu starkare position på marknaden. Hela AutoCharges organisation, avtal, garantier och affärsförslag/offerter har tagits över av Opigo AB.

Har ni några frågor kring sammanslagningen eller elbilsladdning går det bra att ta kontakt med er tidigare kontakt på AutoCharge (numera på Opigo), alternativt klicka på knappen nedan för att läsa mer på Opigos hemsida.