Laddstolpe & Laddbox för elbil hemma

Just nu får ni som privatperson 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag via Ladda-hemma-stödet

Med vår sömfria helhetslösning för privatpersoner har det aldrig varit enklare att installera en EU-godkänd laddstation i ditt hem. Våra certifierade partner-installatörer finns över hela landet så vi kan garantera dig en trygg och säker installation av din laddbox.

Med en laddbox hemma laddar du inte bara din elbil snabbare och säkrare, utan även bekvämare än i ett vanligt vägguttag. Vi går mot en utveckling där våra smarta uppkopplade hem spelar en allt större roll i vår vardag. Med en smart laddbox som HALO Wallbox inkluderas en mängd funktioner som kommer underlätta din vardag och sätt att leva. Vi på AutoCharge har som vision att alltid ligga i yttersta framkant vad gäller tekniska produkter och lösningar. Ta gärna kontakt med någon i vårt duktiga team så berättar vi mer om våra produkter och tjänster.

Visste du att man kan få statligt bidrag för att ladda elbil hemma? Bidraget kallas ”Ladda-hemma-stödet” och finansieras av Naturvårdsverket. Bidraget ger dig 50% tillbaka av din totala investeringskostnad.

I Helhetslösningen ingår:

 • HALO Wallbox
 • Montering av HALO på önskad plats.
 • Inkoppling i befintlig el-central.
 • Driftsättning och avprovning.

HALO 3,7 kW

Vår instegsmodell
7 395 kr
 • Passar laddhybrider

HALO 11 kW

Vårt kraftfullaste alternativ
7 995 kr
 • Passar rena elbilar

Så här går det till!

 • 1. Ni beställer laddstation inkl installation via formuläret nedan.
 • 2. Vi kontaktar er för att boka tid för installation.
 • 3. Installation och driftsättning hos er.
 • 4. Vi skickar en faktura på laddbox + installation.
 • 5. Ni skickar in bidragsansökan. Vi hjälper självklart till.

Vår helhetslösning

HALO Wallbox

Den nya uppdaterade HALO Wallbox från marknadsledande Charge Amps levereras med en mycket tilltalande design och i yttersta framkant vad gäller teknik och mjukvara. Perfekt för det smarta hemmet eller arbetsplatsen.

Specifikationer:

 • Laddeffekt: 3,7 kW (1-fas, 16A) alt. 11kW (3-fas, 16A)
 • Kan nyttjas av alla laddbara bilar på marknaden
 • Vanligt vägguttag för t.ex. motor- eller kupévärmare 
 • Smart timer- och låsfunktion för en enklare vardag
 • Uppkopplingsbar via WIFI för full kontroll över din HALO.
 • LED-belysning 
 • Framtagen och tillverkad i Sverige 
 • Integrerad likströmsdetektor (DC-skydd)
 • Godkänd för utomhusbruk (IP66)
 • 3 års garanti

Molntjänst

Vår kostnadsfria molntjänst medför många smarta funktioner för varje enskild användare. Som användare för din laddstation kan du via din telefon, surfplatta eller dator.

Specifikationer:

 • Starta och stoppa din laddning
 • Schemalägga din laddning och/eller schuko-uttag
 • Begränsa laddströmmen till din bil vissa tider på dygnet
 • Aktivera RFID-låsning för att hindra obehöriga att använda laddboxen
 • Läsa av och skriva ut din laddata

Lastbalansering

Med vårt lastbalanseringssystem slipper ni oroa er för överbelastning i villans elnät. Energimätare monteras i el-centralen för att kontinuerligt läsa av det totala effekt-uttaget i huset. På så sätt vet laddboxen hur mycket effekt som finns tillgängligt för elbilsladdning och reglerar kontinuerligt sitt effektuttag.

Med ett lastbalanseringssystem från oss på AutoCharge får ni en effektivare energianvändning i ert hus samtidigt som ni slipper vara oroliga över att huvudsäkringen ska lösa ut.

Specifikationer:

 • Energimätare som kontinuerligt mäter av effektuttaget i villan. ​
 • Reglerar laddströmmen från laddbox till elbil efter tillgänglig effekt i fastigheten. ​
 • Uppkopplad via wifi. ​
 • Effektiviserar och snabbar upp elbilsladdningen. ​
 • Tillverkad av Charge Amps som även tillverkar laddboxen HALO Wallbox. ​
 • Skyddar huvudsäkringen mot överlast. ​
 • Reglerar automatiskt extra ström från solceller och vindkraft till elbilsladdningen. ​

Vad våra kunder säger

Standardinstallation VILLA

I det fasta installationspriset ingår alltid 5m 3-faskabel mellan befintlig el-central och laddbox. Installationspriset kräver en plan vertikal väggyta för monteringen av din HALO och inget markarbete ingår i priset. Priset förutsätter också att det finns plats i befintlig el-central och att el-anläggningen är skyddad av jordfelsbrytare typ A.

Prislista tillkommande material inklusive arbete:

Kabel249 kr/m
Kabelskydd249 kr/m
Markslang (ingen grävning ingår)249 kr/m
Ny kapsling vid bef. el-central1490 kr
Ny jordfelsbrytare i bef. el-central1490 kr

Priser angivna inklusive moms.

Ladda hemma-stödet

Via Ladda hemma stödet får du som privatperson 50% av den totala kostnaden (laddbox + installation) i statligt bidrag när du installerar laddbox i din villa. Maximalt 10 000 kr i stöd per fastighet. 

Ansökan skickas in via Naturvårdsverkets e-tjänst efter att installationen är färdigställd. 

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål.

FAQ

Vi rekommenderar att man börjar med ungefär 10-20% av sina parkeringar. Men det viktigaste vid en första installation är att bygga för framtiden och dimensionera dagens installation för en billig och smidig utbyggnad när behovet ökar.

De allra flesta fastigheter klarar faktiskt mer än man tror. Detta på grund av att vi alltid implementerar ett lastbalanseringssystem i anläggningen. Laddstationerna anpassar då sin ladd-effekt efter hur mycket som finns tillgängligt i fastighetens befintliga elsystem. På så sätt behöver man inte lägga pengar på en dyr uppsäkring eller uppgradera det befintliga elsystemet.

Väljer ni en laddstation med Typ 2-uttag så kan alla laddbara bilar på marknaden nyttja laddstationen. Typ 2 är nämligen en standardiserad kontakttyp för elbilsladdning inom Europa.

Självklart! På vårat Facebook-konto delar vi ofta installationer vi gjort. Önskar ni mer än det som finns där är det bara att kontakta oss så fixar vi det.

Det är extremt svårt att säga. Det beror främst på förutsättningarna för installationen. Behövs det till exempel grävas och återställas med asfaltering eller kan vi skruva upp laddboxen på vägg intill den befintliga el-centralen? Det vi kan säga är att de vanligaste laddboxarna kostar mellan 8 -15 000kr/parkeringsplats.

Här finns egentligen två vägar att gå.

Den enklaste men kanske inte mest rättvisa varianten är att man höjer den fasta månadsavgifter för parkeringsplatsen. Den förhöjda avgiften ska då täcka både el-förbrukningen och återbetalning till föreningen för investeringen.

Varianten vi rekommenderar är att varje användare betalar för sin förbrukade el. Med vårat automatiska debiteringssystem sköts detta automatiskt och kräver noll administration från föreningen. Enkelt, rättvist och säkert!

Den absolut vanligaste varianten, och den vi rekommenderar, är att föreningen tar hela investeringskostnaden. Fördelen då är att Ni kan söka bidrag via Klimatklivet för hela installationen på ett enkelt sätt.

Den absolut vanligaste varianten, och den vi rekommenderar, är att föreningen tar hela investeringskostnaden. Fördelen då är att Ni kan söka bidrag via Klimatklivet för hela installationen på ett enkelt sätt.

Vid hemmaladdning där man står parkerad över natten finns det i regel ingen anledning att installera laddstationer snabbare än 1-fas 16A (3,7kW). Dessa ger dig drygt 2 mil/h vilket täcker dina dagliga behov med marginal eftersom du kan ladda varje natt.

Laddstationer som klarar en effekt på 3,7kW (1-fas, 16A) ger dig drygt 2 mil/h. Detta är den absolut vanligaste hastigheten när det gäller hemmaladdning. Skulle man av någon anledning vilja erbjuda snabbare laddning är nästa steg 3-fas 16A (11kW). Med dessa laddstationer får man drygt 6 mil/h vid laddning.

Det kostar ungefär 3kr/milen att ladda din elbil. Notera att detta är beräknat på marknadens elpris. Vissa bostadsrättsföreningar väljer att ta ut en något högre avgift för elen på grund av investeringskostnaderna de gjort.

Nej. Oavsett om du kör ren elbil eller laddhybrid så kommer du i de allra flesta fall ladda din bil fullt över natten.

Ja! Bidraget kallas Klimatklivet och är en satsning via Naturvårdsverket. Bidraget ger er 50% av den totala investeringskostnaden i stöd och vi hjälper er kostnadsfritt med ansökan när installationen är färdigställd.

För en så kostnadseffektiv installation som möjligt installeras laddarna i grupp och på platserna närmast lämplig el-central. Detta ger inte bara en billigare installationskostnad idag utan också en betydligt enklare utbyggnad av systemet i framtiden.

Ja! Vi erbjuder laddboxar med dubbla Typ 2-uttag.

Ja! Vi arbetar och installerar över hela landet.

Typ 2-uttaget är en europeisk standard för elbilsladdning. Samtliga laddbara bilar på marknaden kan nyttja Typ 2-uttaget.

Ett lastbalanseringssystem kommunicerar hela tiden med fastighetens övriga el-förbrukning och laddstationerna. Detta resulterar i att laddstationerna aldrig förbrukar mer el än vad fastigheten kan leverera.

Att ladda din elbil ur ett vanligt vägguttag är något som elsäkerhetsverket officiellt avråder från. Anledningen är de höga strömmarna som pågår under så pass lång tid vilket lätt kan leda till varmgång och i sin tur brand.

Standardinstallation VILLA

I det fasta installationspriset ingår alltid 5m 3-faskabel mellan befintlig el-central och laddbox. Installationspriset kräver en plan vertikal väggyta för monteringen av din HALO och inget markarbete ingår i priset. Priset förutsätter också att det finns plats i befintlig el-central och att el-anläggningen är skyddad av jordfelsbrytare typ A.

Prislista tillkommande material inklusive arbete:

Kabel249 kr/m
Kabelskydd249 kr/m
Markslang (ingen grävning ingår)249 kr/m
Ny kapsling vid bef. el-central1490 kr
Ny jordfelsbrytare i bef. el-central1490 kr

Priser angivna inklusive moms.