Laddstolpe & Laddbox för elbil hemma

Just nu får ni som privatperson 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag via Ladda-hemma-stödet

Med vår sömfria helhetslösning för privatpersoner har det aldrig varit enklare att installera en EU-godkänd laddstation i ditt hem. Våra certifierade partner-installatörer finns över hela landet så vi kan garantera dig en trygg och säker installation av din laddbox.

Med en laddbox hemma laddar du inte bara din elbil snabbare och säkrare, utan även bekvämare än i ett vanligt vägguttag. Vi går mot en utveckling där våra smarta uppkopplade hem spelar en allt större roll i vår vardag. Med en smart laddbox som HALO Wallbox inkluderas en mängd funktioner som kommer underlätta din vardag och sätt att leva. Vi på AutoCharge har som vision att alltid ligga i yttersta framkant vad gäller tekniska produkter och lösningar. Ta gärna kontakt med någon i vårt duktiga team så berättar vi mer om våra produkter och tjänster.

Visste du att man kan få statligt bidrag för att ladda elbil hemma? Bidraget kallas ”Ladda-hemma-stödet” och finansieras av Naturvårdsverket. Bidraget ger dig 50% tillbaka av din totala investeringskostnad.

I Helhetslösningen ingår:

 • HALO Wallbox
 • Montering av HALO på önskad plats.
 • Inkoppling i befintlig el-central.
 • Driftsättning och avprovning.

HALO 3,7 kW

Vår instegsmodell
7 395 kr
 • Passar laddhybrider

HALO 11 kW

Vårt kraftfullaste alternativ
7 995 kr
 • Passar rena elbilar

Så här går det till!

 • 1. Ni beställer laddstation inkl installation via formuläret nedan.
 • 2. Vi kontaktar er för att boka tid för installation.
 • 3. Installation och driftsättning hos er.
 • 4. Vi skickar en faktura på laddbox + installation.
 • 5. Ni skickar in bidragsansökan. Vi hjälper självklart till.

Vår helhetslösning

HALO Wallbox

Den nya uppdaterade HALO Wallbox från marknadsledande Charge Amps levereras med en mycket tilltalande design och i yttersta framkant vad gäller teknik och mjukvara. Perfekt för det smarta hemmet eller arbetsplatsen.

Specifikationer:

 • Laddeffekt: 3,7 kW (1-fas, 16A) alt. 11kW (3-fas, 16A)
 • Kan nyttjas av alla laddbara bilar på marknaden
 • Vanligt vägguttag för t.ex. motor- eller kupévärmare 
 • Smart timer- och låsfunktion för en enklare vardag
 • Uppkopplingsbar via WIFI för full kontroll över din HALO.
 • LED-belysning 
 • Framtagen och tillverkad i Sverige 
 • Integrerad likströmsdetektor (DC-skydd)
 • Godkänd för utomhusbruk (IP66)
 • 3 års garanti

Molntjänst

Vår kostnadsfria molntjänst medför många smarta funktioner för varje enskild användare. Som användare för din laddstation kan du via din telefon, surfplatta eller dator.

Specifikationer:

 • Starta och stoppa din laddning
 • Schemalägga din laddning och/eller schuko-uttag
 • Begränsa laddströmmen till din bil vissa tider på dygnet
 • Aktivera RFID-låsning för att hindra obehöriga att använda laddboxen
 • Läsa av och skriva ut din laddata

Lastbalansering

Med vårt lastbalanseringssystem slipper ni oroa er för överbelastning i villans elnät. Energimätare monteras i el-centralen för att kontinuerligt läsa av det totala effekt-uttaget i huset. På så sätt vet laddboxen hur mycket effekt som finns tillgängligt för elbilsladdning och reglerar kontinuerligt sitt effektuttag.

Med ett lastbalanseringssystem från oss på AutoCharge får ni en effektivare energianvändning i ert hus samtidigt som ni slipper vara oroliga över att huvudsäkringen ska lösa ut.

Specifikationer:

 • Energimätare som kontinuerligt mäter av effektuttaget i villan. ​
 • Reglerar laddströmmen från laddbox till elbil efter tillgänglig effekt i fastigheten. ​
 • Uppkopplad via wifi. ​
 • Effektiviserar och snabbar upp elbilsladdningen. ​
 • Tillverkad av Charge Amps som även tillverkar laddboxen HALO Wallbox. ​
 • Skyddar huvudsäkringen mot överlast. ​
 • Reglerar automatiskt extra ström från solceller och vindkraft till elbilsladdningen. ​

Vad våra kunder säger

Standardinstallation VILLA

I det fasta installationspriset ingår alltid 5m 3-faskabel (5g2,5mm2) mellan befintlig el-central och laddbox. Installationspriset kräver en plan vertikal väggyta för monteringen av din HALO och inget markarbete ingår i priset. Priset förutsätter också att det finns plats i befintlig el-central och att el-anläggningen är skyddad av jordfelsbrytare typ A.

Prislista tillkommande material inklusive arbete:

Kabel249 kr/m
Kabelskydd249 kr/m
Markslang (ingen grävning ingår)249 kr/m
Ny kapsling vid bef. el-central1490 kr
Ny jordfelsbrytare i bef. el-central1490 kr

Priser angivna inklusive moms.

Ladda hemma-stödet

Via Ladda hemma stödet får du som privatperson 50% av den totala kostnaden (laddbox + installation) i statligt bidrag när du installerar laddbox i din villa. Maximalt 10 000 kr i stöd per fastighet. 

Ansökan skickas in via Naturvårdsverkets e-tjänst efter att installationen är färdigställd. 

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål.

FAQ

De allra flesta fastigheter klarar av att driva en laddbox utan att göra dyra uppgraderingar av el-nätet. Den absolut vanligaste strömstyrkan för hemmaladdning är 16A, dvs 3,7 kW. Med den effekten laddar du din bil med dryga 2 mil/h vilket räcker gott och väl för att ladda din bil fullt över natten. Faktum är att väldigt många väljer att ställa ned sin laddning ned enda ned till 8-10 ampere för att både spara på bilens batteri och fastighetens elnät men fortfarande få de mil de behöver.

Det är främst två saker du behöver ta hänsyn till när du ska installera din laddbox. Det första är var du har din el-central. Desto närmare du väljer att placera din laddstation desto billigare bli installationen. Det andra är var det är bekvämast och minst i vägen. Alla våra laddstationer är IP-klassade för att klara utomhusmiljö. Dock kan snö/regnskyddad plats vara att rekommendera för att slippa snöig och isig laddkontakt.

Det finns idag två olika kontakter för laddning via växelström (hushållsel) på bilarna. Det är Typ 1 och Typ 2. Typ 2-kontakten är europeisk standard medans Typ 1 finns på vissa asiatiska bilar. Det är dock flera tillverkare som gått över till Typ 2-standarden som ser ut att bli standard för elbilsladdning världen över. På offentliga laddstationer som installeras utan fast kabel är det alltid Typ 2-uttaget som installeras. Det innebär att alla elbilsförare bör ha med sig en laddkabel i bilen som passar till just sin bil och Typ 2 i laddstations-sidan.
Begreppet smart laddbox är ett samlingsord för laddboxar med flera smarta funktioner. Allt som oftast innebär det att laddboxen är uppkopplad mot nätverk och användaren via sin telefon, dator eller surfplatta har full kontroll över sin laddbox. Via en app eller molntjänst kan användarna styra sin laddning och se statistik över laddningen både i realtid och historiskt.
Det beror på förutsättningarna i varje enskilt fall. Men en standardinstallation i villa brukar ta ungefär en halv dag att färdigställa.
I regel krävs det inte mer underhåll på laddstationer än på någon annan elektrisk installation. Det kan vara bra att motionera din jordfelsbrytare enligt tillverkarens rekommendationer samt se till att installationen inte påverkats av några yttre omständigheter.

Läs manualen och sök efter eventuella felkoder som beskrivs där.
Hittar du ingenting i manualen till din laddbox kan du testa att bryta strömmen till laddboxen en kort tid för att sedan starta den igen efter några minuter. Detta magiska knep fungerar oftast även på laddstationer. Skulle det fortfarande inte fungera kontaktar du någon av oss på AutoCharge så hjälper vi er!

Med dagens elpris kostar det ungefär 3kr/milen beroende på körstil och el-abonnemang.

De allra flesta elbilar på marknaden använder sig av typ 2-kontakten för laddning. Så har du installerat en laddbox med fast typ 2-kabel kommer du förmodligen inte behöva göra någonting alls.
Vi rekommenderar att välja en laddbox på antingen 3,7 kW eller 11 kW. Prisskillnaden är så pass liten att det inte spelar så stor roll. Dock bör du ställa ned effekten och aldrig ladda med högre effekt än du behöver för att spara på fastighetens el-nät och bilens batteri.
Via Ladda hemma stödet får du som privatperson 50% av den totala kostnaden (laddbox + installation) i statligt bidrag när du installerar laddbox i din villa. Maximalt 10 000 kr i stöd per fastighet. Ansökan skickas in via Naturvårdsverkets e-tjänst efter att installationen är färdigställd.

Standardinstallation VILLA

I det fasta installationspriset ingår alltid 5m 3-faskabel mellan befintlig el-central och laddbox. Installationspriset kräver en plan vertikal väggyta för monteringen av din HALO och inget markarbete ingår i priset. Priset förutsätter också att det finns plats i befintlig el-central och att el-anläggningen är skyddad av jordfelsbrytare typ A.

Prislista tillkommande material inklusive arbete:

Kabel249 kr/m
Kabelskydd249 kr/m
Markslang (ingen grävning ingår)249 kr/m
Ny kapsling vid bef. el-central1490 kr
Ny jordfelsbrytare i bef. el-central1490 kr

Priser angivna inklusive moms.