fbpx

AutoCharge CLOUD - Företag

Med vår tjänst AutoCharge CLOUD för företag kan ni enkelt erbjuda era anställda och kunder laddmöjlighet. Varje brukare debiteras direkt för sina laddade kilowattimmar (kWh), helt utan administration.

Så fungerar det för företaget:

Företaget beställer laddstationer inklusive installation och driftsättning av AutoCharge. I samband med överlämning av anläggningen tilldelas företaget ett administrations-inlogg till AutoCharge CLOUD.

Via detta inlogg har företaget full översikt över laddstationerna samt kan administrera vilka som ska ha möjlighet att nyttja anläggningen. Det är också i administrations-inlogget företaget sätter priset per kWh de vill ta betalt mot sina brukare. En gång per kvartal får företaget återbetalt alla intäkter deras laddstationer har genererat.

Så fungerar det för användarna:

Personen som önskar nyttja företagets laddstationer beställer hem en tagg (RFID-kort) via vår hemsida. Vid beställningen anger användaren numret som finns på företagets laddstationer.

Användaren får taggen hemskickat i sin brevlåda. För att aktivera laddningen i en av företagets laddstationer ”blippar” användaren sin tagg mot laddstationen. I slutet av månaden får användaren en faktura skickad till sig på den samlade förbrukningen hen har laddat för.

Debiteringstjänst

Anläggningsägaren väljer priset som användarna ska betala per kWh. AutoCharge mäter och debiterar sedan användaren för sin personliga förbrukning. Förbrukningskostnaden återbetalas kvartalsvis till anläggningsägaren.

1. AutoCharge Cloud fakturerar användaren för varje laddad kWh enligt anläggningsägarens prissättning. 

2. AutoCharge Cloud betalar tillbaka alla intäkterna till anläggningsägaren för de laddade kWh deras laddstationer har genererat.

3. Anläggningsägaren betalar el-räkningen från sin elleverantör.

Funktioner

Tagg-identifiering (RFID)

För att möjliggöra individuell debitering identifierar sig användarna med sin personliga RFID-tagg som beställs via AutoCharge CLOUD vid registrering.

Framtidssäkring

Genom att koppla upp  laddstationer till AutoCharge CLOUD säkerställer ni att de alltid har den senaste mjukvaran. Då tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt är det viktigt att kontinuerligt uppdatera sina laddstationer.

Öppen standard (OCPP)

Våra tjänster följer självklart det öppna protokollet OCPP (open charge point protocol) som är en global standard för elbilsladdning. Med OCPP är ni aldrig låsta till någon specifik leverantör eller tjänst.

Lastbalansering

Genom att implementera ett lastbalanseringssystem till er anläggning säkerställs att ert befintliga el-abonnemang ej behöver uppgraderas. Effekten till laddarna ställs automatiskt ned om effektbehovet skulle vara så högt att huvudsäkringen riskeras att lösa.

Driftövervakning

Med vår aktiva driftövervakning har vi alltid full koll på er anläggning. Skulle något fel uppstå får vi en larmnotis och kan åtgärda problemet innan det upptäcks av användarna.

Produktspecifikation

AutoCharge CLOUD 
Debiteringstjänst
Tagg-identifiering (RFID)
Framtidssäkring
Öppen standard (OCPP)
Lastbalansering
Driftövervakning
Support
Kostnad per ladduttag60 kr/mån

20 öre/kwh i transaktionsavgift
Alla priser är exkl moms

EasyPark

För gästparkeringar eller offentliga parkeringsplatser kan vi integrera Sveriges populäraste parkeringsapp till era laddare!

Support

Vårt kundtjänstnummer finns på alla AutoCharges laddstationer så användarna kan nå oss direkt.

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt.

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!

Autocharge blir Opigo!

Den första januari i år gick AutoCharge Sverige AB och Opigo AB samman. Sammanslagningen innebär att två snabbt växande företag inom elbilsladdning nu tillsammans får en ännu starkare position på marknaden. Hela AutoCharges organisation, avtal, garantier och affärsförslag/offerter har tagits över av Opigo AB.

Har ni några frågor kring sammanslagningen eller elbilsladdning går det bra att ta kontakt med er tidigare kontakt på AutoCharge (numera på Opigo), alternativt klicka på knappen nedan för att läsa mer på Opigos hemsida.