fbpx

AutoCharge CLOUD – BRF

Med vår tjänst AutoCharge CLOUD för bostadsrättsförening och samfällighet kan ni enkelt erbjuda era medlemmar och besökare laddmöjlighet. Varje användare debiteras direkt för sina laddade kilowattimmar (kWh), helt utan administration.

Så fungerar det för föreningen

Bostadsrättföreningen eller samfälligheten beställer laddstationer inklusive installation och driftsättning av AutoCharge. I samband med överlämning av anläggningen tilldelas styrelsen ett administrations-inlogg till AutoCharge CLOUD.

Via detta inlogg har styrelsen full översikt över laddstationerna samt kan administrera vilka som ska ha möjlighet att nyttja anläggningen. Det är också i administrations-inlogget styrelsen sätter priset per kWh de vill ta betalt mot sina medlemmar/besökare.

En gång per kvartal får föreningen återbetalt alla intäkter deras laddstationer har genererat.

Så fungerar det för användarna

Personen som önskar nyttja föreningens laddstationer beställer hem en tagg (RFID-kort) via vår hemsida. Vid beställningen anger användaren numret som finns på föreningens laddstationer.

Användaren får taggen hemskickat i sin brevlåda. För att aktivera laddningen i en av föreningens laddstationer ”blippar” användaren sin tagg mot laddstationen. I slutet av månaden får användaren en faktura skickad till sig på den samlade förbrukningen hen har laddat för.

Debiteringstjänst

Anläggningsägaren väljer priset som användarna ska betala per kWh. AutoCharge mäter och debiterar sedan användaren för sin personliga förbrukning. Förbrukningskostnaden återbetalas kvartalsvis till anläggningsägaren.

1. AutoCharge Cloud fakturerar användaren för varje laddad kWh enligt anläggningsägarens prissättning. Även månadsavgiften och transaktionsavgiften för tjänsten faktureras direkt till användaren.

2. AutoCharge Cloud betalar tillbaka alla intäkterna till anläggningsägaren för de laddade kWh deras laddstationer har genererat.

3. Anläggningsägaren betalar el-räkningen från sin elleverantör.

Funktioner

Tagg-identifiering (RFID)

För att möjliggöra individuell debitering identifierar sig användarna med sin personliga RFID-tagg som beställs via AutoCharge CLOUD vid registrering.

Framtidssäkring

Genom att koppla upp  laddstationer till AutoCharge CLOUD säkerställer ni att de alltid har den senaste mjukvaran. Då tekniken för laddning av elbilar utvecklas snabbt är det viktigt att kontinuerligt uppdatera sina laddstationer.

Öppen standard (OCPP)

Våra tjänster följer självklart det öppna protokollet OCPP (open charge point protocol) som är en global standard för elbilsladdning. Med OCPP är ni aldrig låsta till någon specifik leverantör eller tjänst.

Lastbalansering

Genom att implementera ett lastbalanseringssystem till er anläggning säkerställs att ert befintliga el-abonnemang ej behöver uppgraderas. Effekten till laddarna ställs automatiskt ned om effektbehovet skulle vara så högt att huvudsäkringen riskeras att lösa.

Driftövervakning

Med vår aktiva driftövervakning har vi alltid full koll på er anläggning. Skulle något fel uppstå får vi en larmnotis och kan åtgärda problemet innan det upptäcks av användarna.

Produktspecifikation

AutoCharge CLOUD 
Debiteringstjänst
Tagg-identifiering (RFID)
Framtidssäkring
Öppen standard (OCPP)
Lastbalansering
Driftövervakning
Support
Kostnad per aktiv användare60 kr/mån

20 öre/kwh i transaktionsavgift
Alla priser är exkl moms

EasyPark

För gästparkeringar eller offentliga parkeringsplatser kan vi integrera Sveriges populäraste parkeringsapp till era laddare!

Support

Vårt kundtjänstnummer finns på alla AutoCharges laddstationer så användarna kan nå oss direkt.

Vår kundtjänst hjälper den som vill ladda sin elbil när det inte går som det är tänkt.

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!